Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Kavun, karpuz ve doğal maskeler

Kayışkıran otunu bilir misiniz?

Keçiboynuzu deyip geçmeyin

Kemik erimesi erkekleri de vuruyor

Kemik erimesine kalsiyum kalkanı

Kepekli ekmek kanser düşmanı

Kestane kebap ve yüksek tansiyon

Keten tohumu şifa kaynağıdır

Kırışıklıklar ve prostat

Kırmızı biberin faydaları ve Alzheimer

Kış günlerinde gerekli şifalı bitkiler

Kış meyveleri direnci artırıyor

Kış meyvelerinin sarı sultanı Ayva

Kirazın faydaları

Kireçlenmeye dikkat

Kolestrol tehdidi

Kolestrol ve cildi soğuktan korumak

Kolestrolün ilacı ceviz

Kurtuluş kabak çekirdeğinde

Kuru fasulye, kalp ve damarların dostu


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Kırışıklıklar ve prostat

Günlük hayatın yoğun temposundan en çok etkilenen yüzümüz, en çok da ihmal edilen bölgemizdir aslında. Yanlış kullanılan ürünler, aşırı makyaj, cilt temizliğinin ihmal edilmesi, ciltte gerektiğinden de erken yaşlanmaya sebep olur. Çünkü, 25 yaşından sonra, ciltte hücre yenilenmesi hemen hemen iyice durur. 30’lu yaşlarda görülmeye başlayan hafif kırışıklıklar ise 40’lı yaşlarda belirginleşmeye başlar. Bunun için, evde yapılacak günlük bakımlarla, ciltteki ölü deri kaldırılarak cildin hava alması sağlanmalı ve nemlendirilip yeniden canlandırılmalı..

Uygulanan kürlerin ve günlük ev bakımlarının cildin hızlı bir şekilde yaşlanmasını önlediğini uzmanlar, yoğun bakım kürlerinin 25 yaş sonrasında uygulanmasının uygun olduğunu söylüyor. Beş hafta süren yoğun bakım kürlerinin cilt durumuna ve yaşa göre değiştiğini söyleyen uzmanlar, günlük bakımların özellikle akşamları yatmadan önce yapılmasını tavsiye ediyorlar.

Bugün biz de size, kolayca hazırlayıp uygulayabileceğiniz 3 cilt bakım formülü vereceğiz:
Papatya-ıhlamur kürü, limon-yumurta maskesi ve ebemgümeci maskesi...


Prostatın ilacı soya
Soyanın sadece bir gıda maddesi değil, aynı zamanda mükemmel bir şifa kaynağı olduğu herkes tarafından kabul edilmeye başlandı. Kalp hastalığı riskini azaltması; göğüs, yumurtalık ve prostat kanserlerini önlemesi, kemik erimesini durdurması, menopozun getirdiği sıkıntıları asgariye indirmesi ve kolesterolü düşürmesi bunlardan bazılarıdır...

Tam bir şifa kaynağı
Geçtiğimiz günlerde Londra’da soya ile ilgili klinik bulgular konferansında, bu harika sebzenin özellikle prostat kanserine yakalanma riskini yüzde 70 oranında azalttığı açıklandı. Cincinnati Üniversitesi Tıp Merkezi’nde görev yapan Profesör Kenneth Setchell, konferansta yaptığı konuşmada, prostat kanserine yakalanmamak için her gün sadece iki bardak soya sütü içmenin yeterli olduğunu söyledi.

İngiliz Profesör Sandra File ise, beyin fonksiyonlarına ilişkin bir araştırmanın sonuçlarını sunarken, elde edilen bulgulara göre, soya açısından zengin bir diyetin hem erkekler hem de kadınlarda beyni besleyerek önemli oranda güçlendirdiğini ve zihinsel esnekliğin artırılmasına katkıda bulunduğunu söyledi.

Diğer faydaları
Son yıllarda yapılan araştırmalara göre, protein açısından son derece zengin olan soya fasulyesi, vücudun üretemediği birçok aminoasitleri içeriyor. Soya ayrıca, kalsiyum, fiber, demir ve diğer minerallerin deposu gibidir.

Aynı araştırmalar, kolesterol içermeyen ve doymamış yağ oranı düşük olan soya proteininin, vücutta kolesterol düzeyini düşürdüğünü, kandaki kolesterolün karaciğerden ve damarlardan çabuk temizlenmesini sağlayarak damar sertliği ve kalp krizi riskini azalttığını ortaya koyuyor.

Yüksek miktarda kalsiyum içeren soya fasulyesi kemiklerin de dostudur. Ayrıca menopoz döneminde sık sık görülen sıcaklık basması ve gece terlemesini önleyen pytoestrojen maddesi soyada bol miktarda bulunmaktadır. Bu madde, hem yukarıda saydığımız sıkıntıları azaltır, hem de kemiklerde meydana gelecek erimenin önüne geçer.

Vücudun gelişmesini sağlaması, sinirleri ve adaleleri güçlendirmesi, zihin yorgunluğunu gidermesi de soyanın yeni belirlenen faydalarından bazıları. (03 Eylül 2002)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.